Avlopp

...
Serbien

Tsurumi i fängelse för livet

I ett fängelse använde intagna medvetet toaletterna på ett felaktigt sätt för att blockera pumpen i det lokala pumpsumpen och irritera fängelsevakterna.

Läs mer
...
Ungern

Igensättning i pumpstation

En ungersk kunds pumpstationer var ständigt igensatta på grund av avloppsvatten som innehöll mycket fibrösa material. Detta orsakade många processfel och höga underhålls- och energikostnader.

Läs mer
...
Bulgarien

Avlopp på en militärbas

Novo Selo Training Area är en stor bulgarisk militär träningsanläggning som inrättades 1962, och som för närvarande används av andra Nato-länder. Området har en yta på 144 km2 (55,6 km2) och ligger 45 km från Bezmer flygbas och 70 km från hamnen i Burgas i Slivenprovinsen, Bulgarien.
Anläggningen har sina utsedda områden och sektorer för stridsvagnsskytte, kärnvapen, biologiska, kemiska försvar och underrättelseutbildning. Novo Selo-träningsområdet är mycket uppskattat av NATO-experter och trupper och har sedan 2004 blivit föredraget plats för årliga gemensamma amerikanska och bulgariska trupper.
Novo Selo-träningsområdet är en av de gemensamma amerikanska-bulgariska militära baserna som inrättades enligt 2006 års försvarssamarbetsavtal mellan Förenta staterna och Bulgarien. Den amerikanska armén inledde i slutet av 2008 en investering på 61,15 m USD i utvecklingen av nya bostäder och annan infrastruktur för den amerikanska truppen utbildning på Novo Selo Training Area.

Läs mer