Avlopp på en militärbas

Novo Selo Training Area är en stor bulgarisk militär träningsanläggning som inrättades 1962, och som för närvarande används av andra Nato-länder. Området har en yta på 144 km2 (55,6 km2) och ligger 45 km från Bezmer flygbas och 70 km från hamnen i Burgas i Slivenprovinsen, Bulgarien.

Anläggningen har sina utsedda områden och sektorer för stridsvagnsskytte, kärnvapen, biologiska, kemiska försvar och underrättelseutbildning. Novo Selo-träningsområdet är mycket uppskattat av NATO-experter och trupper och har sedan 2004 blivit föredraget plats för årliga gemensamma amerikanska och bulgariska trupper.

Novo Selo-träningsområdet är en av de gemensamma amerikanska-bulgariska militära baserna som inrättades enligt 2006 års försvarssamarbetsavtal mellan Förenta staterna och Bulgarien. Den amerikanska armén inledde i slutet av 2008 en investering på 61,15 m USD i utvecklingen av nya bostäder och annan infrastruktur för den amerikanska truppen utbildning på Novo Selo Training Area.

Entreprenad

Tsurumi support
Analys på plats, processförbättring, planering och support under installationen.

Problem

På grund av det ökade antalet personer/soldater som ska utbildas på Novo Selo var det nödvändigt att inrätta en ny komplett avloppsreningsanläggning. Tsurumi (Europe) GmbH deltog/stödde i utformningen av avloppsreningsanläggningen och levererade all nödvändig teknisk utrustning (pumpar, TRN luftare, skimmers, bar screens etc.).

Lösning

Installation av 14 enheter 32TRN21.5 i den biologiska steget av WWT-stationen. TRN:s luftare ger luftning i behållarna och kör i princip underhållsfritt.

Installation av totalt 24 avloppspumpar i flera storlekar och med olika impellrar. C-serien pumpar med cutter impeller, B-serie pumpar med kanal impeller och U-serier enheter med vortex impeller används i olika tillämpningar av WWT station.

En Tsurumi KW-bar-screen används i WWT-anläggningens fysiska separationssteg för att eliminera större orenheter före WWT:s biologiska steg. KW fin skärm "rakar" ut alla orenheter större än 2mm i diameter.

I den slutliga klargöraren av WWT-stationen används flera Tsurumi FSP-skummare för att skumma av flytande skum och (i en modifierad form) för det klara vattenutsläppet från anläggningen.

Under konstruktionen av WWT-anläggningen användes ytterligare Tsurumi-konstruktionspumpar för att stödja byggandet av WT-stationen.

Specifikation B

Specifikation C

Specifikation FSP

Specifikation TRN

Specifikation U


Vid användning i slitande och i korrosiv miljö kommer naturligtvis ett kraftigare slitage och viss försämring att inträffa i vissa komponenter. Med avseende på ovanstående tillämpning kan slitage och försämring huvudsakligen inträffa i impellern, omröraren, sugplattan, axelhylsan, oljeringen, mekaniska tätningen, pumphuset, silen, motorhuset och utloppet. Beroende på arbetsförhållandena kan livslängden för dessa delar variera betydligt och kan vara kortare än garantiperioden.

I detta avseende, vänligen uppmärksamma våra allmänna villkor som vi även skickar till dig per post vid begäran.