Surt läckage

Bilder

Ett dagbrott på Cypern producerar extremt surt läckagevatten med ett pH-värde mellan 2 och 3. Pumpar från olika tillverkare klarade endast två veckor till maximalt tre månader i testdrift. Därför letade man efter en mobil dränkbar pump som skulle fungera permanent under de extrema förhållandena och vara så underhållsfri som möjligt.

Entreprenad
D.I.S.

Tsurumi support
Analys på plats av processen för att tillhandahålla bästa produktval och ytterligare råd för förbättringar.

Problem

Surt läckagevatten med ett pH-värde mellan 2 och 3. Pumpar från olika tillverkare klarade endast två veckor till maximalt tre månader i testdrift.

Lösning

Tsurumi presenterade sin dränkbara pump SFQ23.7 i rostfritt stål. Denna pump har nu varit i permanent drift i det sura mediet under flera år i snarkande drift på olika platser. Den är fortfarande i utmärkt skick.

Specifikation SFQ


Vid användning i slitande och i korrosiv miljö kommer naturligtvis ett kraftigare slitage och viss försämring att inträffa i vissa komponenter. Med avseende på ovanstående tillämpning kan slitage och försämring huvudsakligen inträffa i impellern, omröraren, sugplattan, axelhylsan, oljeringen, mekaniska tätningen, pumphuset, silen, motorhuset och utloppet. Beroende på arbetsförhållandena kan livslängden för dessa delar variera betydligt och kan vara kortare än garantiperioden.

I detta avseende, vänligen uppmärksamma våra allmänna villkor som vi även skickar till dig per post vid begäran.